top of page
  • Foto van schrijverDe Klussenbox

5 tips om je kraan snel te repareren

Ben je op zoek naar handige tips om je kraan in het centrum van Maastricht snel te repareren? Bij De Klussenbox hebben we de expertise en ervaring om je te helpen bij allerlei klussen. In deze blog delen we vijf waardevolle tips waarmee je zelf je kraan kunt repareren. Of het nu gaat om een lekkende kraan of een kraan die niet goed functioneert, met deze tips kun je het probleem mogelijk oplossen zonder de hulp van een professioneel klusbedrijf.


kraan snel repareren

Controleer de kraanleidingen

Een veelvoorkomend probleem bij kranen is verstopte leidingen. Controleer eerst de toevoerleidingen naar de kraan. Zorg ervoor dat de toevoerkleppen volledig geopend zijn. Als er kalkaanslag aanwezig is, kun je een ontkalkingsmiddel gebruiken om de leidingen schoon te maken. Let op: zorg ervoor dat je de watertoevoer afsluit voordat je aan de leidingen werkt.


Vervang versleten kraan onderdelen

Na verloop van tijd kunnen de interne onderdelen van de kraan versleten raken. Dit kan leiden tot lekkages of problemen met de waterstroom. Controleer de rubberen ringen, pakkingen en O-ringen. Als je merkt dat deze versleten zijn, kun je ze eenvoudig vervangen. Zorg ervoor dat je de juiste vervangende onderdelen gebruikt die compatibel zijn met jouw type kraan.


Reinig de beluchter

Een kraan beluchter is het kleine schroefdraadgedeelte aan het uiteinde van de kraan. Dit onderdeel regelt de waterstroom en voegt lucht toe aan het water. Als de beluchter verstopt raakt, kan dit de waterstroom belemmeren. Schroef de beluchter los en maak deze grondig schoon met water en een tandenborstel. Plaats de beluchter terug en controleer of de kraan nu naar behoren functioneert.


Smeer bewegende onderdelen

Als je merkt dat de kraan moeilijk opent of sluit, kan dit te wijten zijn aan droge of vastzittende bewegende onderdelen. Breng een beetje smeermiddel, zoals siliconen spray, aan op de bewegende delen van de kraan. Dit zal de soepele werking herstellen en ervoor zorgen dat de kraan gemakkelijk te bedienen is.


Schakel professionele hulp in indien nodig

Als je na het proberen van bovenstaande tips nog steeds problemen ondervindt met je kraan, is het verstandig om professionele hulp in te schakelen. Bij De Klussenbox in Maastricht staan we klaar om je te helpen met al je klussen, inclusief kraanreparaties. Ons ervaren klusbedrijf heeft de juiste kennis en gereedschappen om het probleem snel en efficiënt op te lossen.


Met deze vijf handige tips kun je zelf je kraan repareren en mogelijke problemen verhelpen. Door de kraanleidingen te controleren, versleten onderdelen te vervangen, de beluchter schoon te maken, bewegende onderdelen te smeren en professionele hulp in te schakelen indien nodig, kun je de levensduur van je kraan verlengen en onnodige kosten besparen. Bekijk nu onze landingspagina over kraan reparatie hier.


snel je kraan laten repareren

10 weergaven

Kommentarer


Kommentering har blitt slått av.
bottom of page