top of page
  • Foto van schrijverDe Klussenbox

De beste manieren om je huis te isoleren en energie te besparen


isoleren van je huis

Als huiseigenaar wil je graag geld besparen op je energierekening. Een van de beste manieren om dit te doen is door je huis goed te isoleren. Hierdoor blijft warmte langer binnen en verlies je minder energie. In dit artikel bespreken we de beste manieren om je huis te isoleren en energie te besparen.


Isoleer je dak

Een van de eerste plekken waar je energie kunt besparen is je dak. Warmte stijgt op en als je dak niet goed geïsoleerd is, verdwijnt veel warmte door het dak naar buiten. Het isoleren van je dak kan op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld isolatiemateriaal tussen de balken aanbrengen of een extra laag isolatie over je dak heen leggen.


Isoleer je muren

Naast je dak is het ook belangrijk om je muren goed te isoleren. Dit kan door middel van spouwmuurisolatie. Hierbij wordt er isolatiemateriaal in de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur gespoten. Hierdoor blijft de warmte beter binnen en bespaar je flink op je energierekening.


Vervang enkel glas door dubbel glas

Enkel glas isoleert veel minder goed dan dubbel glas. Door enkel glas te vervangen met dubbel glas kun je veel energie besparen. Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten met daartussen een laagje lucht of gas. Dit zorgt voor een betere isolatie.


Je vloer isoleren

Tot slot is het ook belangrijk om je vloer goed te isoleren. Dit kan door middel van vloerisolatie. Hierbij wordt er isolatiemateriaal tegen de onderkant van de vloer aangebracht. Hierdoor blijft de warmte beter binnen en voelt je vloer ook warmer aan.


Het isoleren van je huis is een goede manier om energie en geld te besparen. Door je dak, muren, ramen en vloer goed te isoleren, blijft de warmte beter binnen en verlies je minder energie. Hierdoor hoef je minder te stoken en bespaar je op je energierekening. Bij De Klussenbox helpen we je graag bij het isoleren van je huis. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.je huis isoleren

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page