top of page
  • Foto van schrijverDe Klussenbox

Veiliger wonen met 123Grip

Een valpartij kan voor iedereen gevaarlijk zijn, maar vooral ouderen en mensen met beperkingen lopen een verhoogd risico op ernstig letsel door vallen. Gelukkig zijn er tal van manieren om je woning veiliger te maken en het risico op valpartijen te minimaliseren. Bij De Klussenbox begrijpen we het belang van een veilige leefomgeving, en we bieden diverse aanpassingen en verbeteringen om jouw woning zo veilig mogelijk te maken. Hier zijn enkele voorbeelden van de aanpassingen die we kunnen doen om jouw veiligheid te waarborgen en verbeteren.


1. Van bad naar douche in 24 uur

Een bad kan een obstakel vormen voor mensen met mobiliteitsproblemen, en daarom bieden wij bij De Klussenbox de mogelijkheid van een snelle ombouw van bad naar douche. Deze aanpassing creëert niet alleen een toegankelijke, maar ook een veilige doucheruimte. Het elimineert het risico op uitglijden dat vaak geassocieerd wordt met baden. Onze experts zorgen ervoor dat de nieuwe douche perfect past in jouw badkamer en voldoet aan al jouw behoeften voor comfort en veiligheid.


2. Montage muurbeugels

Muurbeugels zijn van onschatbare waarde voor extra ondersteuning, vooral in de badkamer en andere ruimtes waar stabiliteit cruciaal is. Onze vakmensen monteren stevige muurbeugels op strategische plaatsen, zodat je altijd iets hebt om je aan vast te houden bij het opstaan, gaan zitten of bewegen in jouw huis. Deze beugels bieden gemoedsrust en extra veiligheid op plekken waar je het nodig hebt.

muurbeugels monteren

3. Montage douchestoeltjes

Douchestoeltjes zijn een geweldige oplossing voor mensen met beperkte mobiliteit. Ze maken veilig douchen mogelijk zonder de noodzaak om te staan. Bij De Klussenbox installeren we deze stoeltjes zorgvuldig en stevig, waardoor het risico op uitglijden in de douche tot een minimum wordt beperkt.


4. Verhoogd toilet

Een verhoogd toilet is een welkome aanvulling voor mensen met knie- of heupproblemen. We passen de hoogte van het toilet aan en zorgen voor een juiste installatie, wat resulteert in optimaal comfort en gemak. Dit minimaliseert ongemak en het risico op vallen bij het gebruik van het toilet.


5. Looproutes veilig maken

Bij De Klussenbox zijn we toegewijd aan het identificeren en corrigeren van obstakels en oneffenheden in looproutes. Hierdoor verminderen we het risico op struikelen aanzienlijk. Je kunt met vertrouwen door jouw huis bewegen, wetende dat jouw looproutes veilig en vrij van hindernissen zijn gemaakt.


6. Trappen, vloeren en douchebakken antislip maken

Wij begrijpen het belang van antislipmaatregelen in gladde gebieden zoals trappen, vloeren en douchebakken. Onze specialisten passen antislipmaterialen en -coatings toe om de oppervlakken veiliger te maken. Hierdoor kunnen ongelukken als gevolg van uitglijden worden voorkomen. Hierdoor kun je gladde plekken weer veilig betreden.


verlichting verbeteren

7. Verbeteren verlichting

Goede verlichting is van vitaal belang om valpartijen te voorkomen, vooral in donkere of slecht verlichte gebieden. Bij De Klussenbox nemen we verlichting serieus en zorgen we ervoor dat alle ruimtes in je huis goed verlicht zijn. Dit draagt bij aan een veilige leefomgeving.


8. Montage drempelhulp

Drempels kunnen een uitdaging vormen voor rollatorgebruikers en mensen met beperkte mobiliteit. Onze drempelhulpen zorgen voor een soepele doorgang, waardoor obstakels worden geëlimineerd en toegang tot verschillende ruimtes gemakkelijker wordt. Hierdoor kun je thuis weer overal gemakkelijk naartoe voort bewegen.


9. Montage hellingbanen bij voordeur en achterdeur

Hellingbanen zijn een uitstekende oplossing om het betreden en verlaten van je huis gemakkelijker te maken voor rolstoelgebruikers en mensen met mobiliteitsproblemen. We installeren deze hellingbanen zorgvuldig en veilig, wat de toegankelijkheid vergroot en een stuk makkelijker maakt.


10. Montage veilige thermostaatkranen

Onze vakmensen zorgen voor de installatie van veilige thermostaatkranen, die plotselinge temperatuurschommelingen voorkomen en het risico op brandwonden in de douche of wastafel verminderen. Hierdoor kun je weer veilig zonder zorgen de kranen gebruiken.


11. Verkoop en montage hulpmiddelen Able2

Able2 biedt een uitgebreid assortiment hulpmiddelen voor dagelijks gebruik die de veiligheid en het comfort in huis aanzienlijk verbeteren. Bij De Klussenbox verkopen en monteren we deze hulpmiddelen om jou te ondersteunen bij dagelijkse taken en activiteiten.


Door deze aanpassingen te doen, kunnen ouderen en mensen met een beperking langer thuis blijven wonen en zich veiliger voelen in hun eigen huis. Het kan hen ook helpen om hun zelfstandigheid te behouden en de kosten van verhuizing naar een aangepaste woning te vermijden.


Het laten controleren van je woning op veiligheid is niet alleen van belang voor ouderen en mensen met een beperking. Het is ook verstandig om je woning te laten controleren als je merkt dat je mobiliteit afneemt, als je last hebt van evenwichtsproblemen of na een operatie. Door aanpassingen te laten doen aan je woning kun je tal van risico's voorkomen en langer zelfstandig blijven wonen. De Klussenbox staat klaar om je te assisteren bij het creëren van een veiligere en comfortabelere woonomgeving, zodat je je thuis altijd veilig en gerust kunt voelen.


Bij De Klussenbox staan we klaar om je woning veiliger te maken en je levenskwaliteit te verbeteren. Onze professionele klusjesmannen zorgen voor de juiste aanpassingen en verbeteringen, waardoor je met vertrouwen en gemoedsrust kunt genieten van je huis. Neem vandaag nog contact met ons op voor een veiligheidsinspectie en ontdek hoe we jou kunnen helpen veiliger te wonen.

6 weergaven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page