top of page
  • Foto van schrijverDe Klussenbox

Het belang van goed hang- en sluitwerk voor een veilige woning


sluitwerk Maastricht

Een veilige woning begint bij goed hang- en sluitwerk. Het is van groot belang dat deuren en ramen goed afsluiten om inbraken te voorkomen. Toch worden er nog steeds veel inbraken gepleegd doordat het hang- en sluitwerk niet goed genoeg is. In deze blog bespreken we waarom goed hang- en sluitwerk zo belangrijk is en waar je op moet letten bij het kiezen van hang- en sluitwerk.


Waarom goed hang- en sluitwerk belangrijk is

Inbrekers proberen op allerlei manieren binnen te komen, maar de meest gebruikte methode is het forceren van een deur of raam. Als het hang- en sluitwerk niet goed genoeg is, is het voor inbrekers een fluitje van een cent om binnen te komen. Goed hang- en sluitwerk vertraagt inbrekers en maakt het ze moeilijker om binnen te komen. Hoe langer het duurt om binnen te komen, hoe groter de kans dat inbrekers het opgeven en weggaan. Daarom is goed hang- en sluitwerk een belangrijke factor in het voorkomen van inbraken.


Waar je op moet letten bij het kiezen van hang- en sluitwerk

Er zijn verschillende soorten hang- en sluitwerk verkrijgbaar en het is belangrijk om goed te kijken welk hang- en sluitwerk geschikt is voor jouw woning. Zo is het belangrijk dat het hang- en sluitwerk voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit keurmerk geeft aan dat het hang- en sluitwerk voldoet aan de eisen die gesteld worden op het gebied van inbraakpreventie. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van het hang- en sluitwerk. Goedkoop hang- en sluitwerk is vaak van mindere kwaliteit en kan gemakkelijk geforceerd worden. Kies daarom altijd voor hang- en sluitwerk van een betrouwbare leverancier.


Andere maatregelen die je kunt nemen

Naast goed hang- en sluitwerk zijn er nog andere maatregelen die je kunt nemen om inbraken te voorkomen. Zo kun je bijvoorbeeld sensorverlichting plaatsen rondom je woning. Ook kun je ervoor kiezen om een alarmsysteem te laten installeren. Dit zijn allemaal extra maatregelen die ervoor zorgen dat inbrekers minder snel je woning zullen betreden.


Het is dus erg belangrijk om goed hang- en sluitwerk te hebben voor een veilige woning. Let bij het kiezen van hang- en sluitwerk op het Politiekeurmerk Veilig Wonen en de kwaliteit van het hang- en sluitwerk. Door ook andere maatregelen te nemen, zoals het plaatsen van sensorverlichting en een alarmsysteem, maak je het inbrekers nog moeilijker om binnen te komen. Zo kun je met een gerust hart van huis gaan, wetende dat je woning goed beveiligd is. Nieuwsgierig naar meer? Klik hier voor meer informatie.Sluitwerk De Klussenbox

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page