top of page
  • Foto van schrijverDe Klussenbox

Hoe je een kleine ruimte groter kunt laten lijken


Kleine ruimte groter laten lijken

Als je een kleine ruimte hebt, kan het lastig zijn om deze groter te laten lijken. Maar met een paar slimme trucs en handige tips van een professionele klusjesman kun je toch het meeste uit je kleine ruimte halen. Hieronder vind je een aantal handige tips om je kleine ruimte groter te laten lijken.


Gebruik lichte kleuren

Een van de beste manieren om een kleine ruimte groter te laten lijken is door het gebruik van lichte kleuren. Lichte kleuren reflecteren meer licht en geven daardoor een ruimtelijker gevoel. Kies bijvoorbeeld voor lichte tinten zoals wit, beige of pastelkleuren voor de muren, vloeren en plafonds.


Maak gebruik van spiegels

Spiegels zijn ook een handige truc om een kleine ruimte groter te laten lijken. Plaats een grote spiegel aan de muur of hang er meerdere op verschillende plekken in de kamer. Het reflecterende effect zorgt ervoor dat de ruimte groter lijkt dan dat deze in werkelijkheid is.


Minimaliseer meubels en accessoires

Een overvolle ruimte kan klein en benauwd aanvoelen. Minimaliseer daarom het aantal meubels en accessoires in de kamer. Kies voor multifunctionele meubels zoals een slaapbank of een salontafel met opbergruimte. Op deze manier bespaar je ruimte en houd je de kamer overzichtelijk.


Verlichting

Goede verlichting kan ook bijdragen aan een ruimtelijker gevoel. Maak gebruik van verschillende soorten verlichting zoals plafondverlichting, tafellampen en vloerlampen. Dit zorgt voor een veelzijdige belichting in de ruimte en maakt het optisch groter.


Opbergruimte

Een opgeruimde kamer oogt groter en ruimtelijker. Maak daarom gebruik van slimme opbergruimte. Kies voor opbergboxen, planken aan de muur of ingebouwde kasten om spullen op te bergen. Zo houd je de kamer overzichtelijk en oogt deze groter.


Er zijn verschillende manieren om een kleine ruimte groter te laten lijken. Door het gebruik van lichte kleuren, spiegels, minimale meubels en accessoires, goede verlichting en slimme opbergruimte kun je de ruimte optisch vergroten.groter laten lijken van kamer

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page